Ķirbju zupa ar vistu un gailenēm

Sastāvdaļas

Nedaudz pāri palikušais vistas cepetis

1kg ķirbis

200g saldais kartupelis

2 ķiploka daiviņas

1 sīpols

1 burkāns

īkšķa izmēra ingvera gabaliņš

500 – 600 ml vistas buljons

300g gailenes

3 ēd.k. olīveļļa

Sāls un pipari

Loki vai bazilika lapas

Pagatavošana

Ķirbim izņem sēklas un sagriež to kubiņos. Nomizo un sagriež saldos kartupeļus, sīpolu un burkānu. Nemizo, bet tikai saspiež vienu ķiploka daiviņu ar naža plakano daļu. Visas šīs sastāvdaļas liek cepamtraukā, pārkaisa ar sāli un pipariem un pārlej ar eļļu, un cep 200 grādu temperatūrā aptuveni 20 minūtes – līdz viss ir mīksts. Īsi pirms dārzeņi ir gatavi, pieliek klāt arī vistas cepeša pārpalikumus, lai tie uzsildās. Kamēr dārzeņi gatavojas, notīra un sagriež gailenes. Cep tās olīveļļā kopā ar sakapātu ķiploka daiviņu līdz tās ir apbrūninātas. Pievieno sāli un piparus. Kad dārzeņi ir gatavi, izņem ķiploka daiviņu un ķirbja mizas, saliek visus dārzeņus blenderī ar kopā ar karstu vistas buljonu. Blenderē līdz iegūst biezzupas konsistenci. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un piparus. Pasniedz zupu ar gailenēm, vistas gaļu un pārkaisa ar sakapātiem lociņiem vai baziliku!