Mājās gatavota karija zupa ar cāļa gaļu

Sastāvdaļas

2 nelielas atdzesētas cāļa filejas

200ml kokosriekstu piens

500ml vistas buljons

100g smalkas rīsu nūdeles

2 šalotes (vai pāris smalki sagrieztu sīpolloku kātu)

1 ķiploka daiviņa

2cm ingvera saknes

1 citronzāles stiebrs (pēc izvēles)

1 ēd.k. Taizemes sarkanā karija pasta

1 tējk. zivju mērce (pēc izvēles)

1 ēd.k. sojas mērce

1 cukīni

1 burkāns

Pasniegšanai (pēc izvēles):

svaigu burkānu vai cukīni strēmeles

laims

čili

asniņi

koriandra lapas un/vai sasmalcināts zaļais sīpols

Cepšanai:

Nedaudz kokosrieksta eļļa vai cita eļļa ar maigu garšu

Pagatavošana

Jūs varat pielāgot šo zupu savām vēlmēm. Citronzāle un zivs mērce piešķir zupai vairāk aromāta, taču šīs sastāvdaļas nav būtiskas. Arī Taizemes sarkano karija pastu var neizmantot, jo tā ierasti satur ingveru vai tam līdzīgo galangala sakni un ķiploku, bet šim aukstajam gadalaikam papildus asumiņš būs piemērots! Rīsu nūdeļu vietā varat izmantot dārzeņus.

Sagrieziet burkānu un cukīni tievās, garās strēmelēs. Jūs variet izmantot arī dārzeņu vai žuljēna griezēju. Sagrieziet smalkos gabalos cintronzāles stiebra apakšējo – mīkstāko daļu, sīpolus un ķiploku, sarīvējiet ingveru. Siliet katla apakšā vai dziļā pannā ar nelielu daudzumu eļļas aptuveni 5 minūtes līdz tie kļuvuši mīksti. Pievienojiet karija pastu un sildiet masu, nepārtraukti maisot. Pievienojiet buljonu un masu uzvāriet, tad pievienojiet kokosriekstu pienu un sildiet līdz masa gandrīz uzvārījusies. Ievietojiet smalkos gabalos sagrieztu cāļa fileju katlā un, ja vēlaties, pievienojiet dārzeņus pēc izvēles. Samaziniet uguni, uzlieciet katlam vāku un sildiet aptuveni 5 minūtes. Noņemiet katlu no guuns, pievienojiet zivju mērci, sojas mērci un nedaudz sāls, ja nepieciešams. Pārlejiet nūdeles ar karstu ūdeni un pagaidiet līdz tās kļūst mīkstas. Nokāsiet ūdeni un sadaliet nūdeles uz divām bļodām. Pievienojiet pagatavoto zupu un piedevas pēc izvēles.