Meksikāņu zupa ar cāļa gaļu un melnajām pupām
Sastāvdaļas
400g konservētas melnās pupas
400g konservēti sasmalcināti tomāti
300g atdzesēta cāļa fileja
1 paprika
1 sīpols
3 ķiploka daiviņas
500ml cāļa buljons
0,5-1 tējk. malti čipotle vai parasti čili pipari
0,5 tējk. ķimenes
0,5 tējk. koriandra sēklas
0,5 tējk. kaltēts oregano
2 tējk. eļļa
sāls, melnie pipari
Pasniegšanai:
0,5 avokado
1 laims
sauja koriandra lapas
Pagatavošana
Sagrieziet sīpolu un ķiploku smalkos gabalos. Sagrieziet papriku. Sasmalciniet garšvielu piestā garšvielas un koriandra sēklas. Ielejiet katlā 1 tējk. eļļas un uz vidēji lēnas uguns sildiet sasmalcināto sīpolu, ķiploku un papriku aptuveni 5 minūtes līdz tie ir kļuvuši mīksti. Pievienojiet sasmalcinātās garšvielas, koriandra sēklas, čili un oregano un sildot maisiet. Pievienojiet sasmalcinātus konservētus tomātus, konservētas melnās pupas ar šķidrumu un cāļa buljonu. Vāriet uz lēnas uguns aptuveni 20 minūtes.
Vienlaicīgi nedaudz apcepiet cāļa fileju ar 1 tējk. eļļas. Cepiet uz lielākas uguns no abām pusēm. Pārkaisiet cāļa fileju ar nelielu daudzumu sāls un melnajiem pipariem.
Pievienojiet cāļa fileju zupai un vāriet uz lēnas uguns vēl pāris minūtes. Pārkaisiet ar sāli, melnajiem pipariem un laima sulu, ja vēlaties. Pasniegšanai, ar dakšu viegli saspiediet avokado, pārkaisiet ar sāli un melnajiem pipariem, pievienojiet nedaudz laima sulas un pievienojiet zupas porcijām. Pārkaisiet zupas porcijas ar koriandra lapām.
Recepte un attēls: Britt Paju