Pasta ar cāļa filejas strēmelītēm un ķirbi

4 personām
Recepte: Britt Paju, attēls: Britt Paju

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums ar Tallegg ”1-2-3 un gatavs!” sērijas cāļa filejas strēmelēm ar saulē kaltētiem tomātiem
  • 250 g pasta (piemēram, conchiglie pasta)
  • 300 g attīrīts, sagriezts ķirbis
  • 2 ēd.k. krēmsiers bez piedevām
  • 4 ēd.k. rīvēts parmezāna siers
  • 2 tējk. sasmalcināts rozmarīns
  • mazliet sviesta cepšanai

Pagatavošana

Pagatavojiet pastu, ievērojot pagatavošanas instrukciju uz iepakojuma. Pabeidzot vārīt pastu, atstājiet mazliet ūdens mērcei.

Ielejiet citā katlā 150 ml ūdens un vāriet ķirbi 10 minūtes vai līdz ķirbis kļuvis mīksts. Kad tas ir gatavs, ievietojiet to traukā, pievienojiet krēmsieru, 2 ēd.k. parmezāna siera, sāli un piparus un sablenderējiet. Ja nepieciešams, pievienojiet mazliet ūdens.

Apcepiet cāļa filejas strēmelītes, pievienojiet pastu, ķirbja biezeni, 1 tējk. rozmarīna un ūdeni, kurā vārījāt pastu. Vāriet aptuveni 5 minūtes, nepātraukti maisot. Servējiet ēdienu, pārkaisot ar atlikušo parmezāna sieru un rozmarīnu!