Pavasarīgā minestrone zupa ar vistu un skābenēm

4

Sastāvdaļas

2 atdzesēta cāļa fileja

100ml aldēti zirņi

8 sparģeļi

½ cukīni

100g pilngraudu makaroni

1l vistas buljons

dilles

sauja skābenes

sāls, pipari, eļļa cepšanai

Pagatavošana

Pārkaisiet vistas fileju ar nelielu daudzumu sāls un pipariem un cepiet nelielā daudzumā eļļas no abām pusēm 4-5 minūtes pannā ar vāku (cepšanas laiks atkarīgs no vistas filejas lieluma). Sagrieziet cukīni un pievienojiet sparģeļus. Sasmalciniet skābenes un dilles. Uzvāriet vistas buljonu un pāris minūtes vāriet tajā makaronus. Pievienojiet sasmalcinātu cukīni un zirņus (nav nepieciešams atlaidināt) un sparģeļus. Vāriet aptuveni 5 minūtes līdz makaroni ir mīksti, bet dārzeņi vēl nedaudz kraukšķīgi. Sagrieziet vistas fileju un pievienojiet zupai. Ja nepieciešams, pievienojiet zupai sāli un piparus pirms pasniegšanas. Pasniedziet zupu ar bagātīgu daudzumu skābeņu, dillēm un lokiem. NB! Skābenes pievienojiet tieši pirms pasniegšanas vai pasniegšanas laikā, lai tās nezaudētu savu skaisto zaļo toni.

 

Receptes un attēla autors: Britt Paju