Pavasarīgā minestrone zupa ar vistu un skābenēm
Sastāvdaļas
2 atdzesēta cāļa fileja
100ml aldēti zirņi
8 sparģeļi
½ cukīni
100g pilngraudu makaroni
1l vistas buljons
dilles
sauja skābenes
sāls, pipari, eļļa cepšanai
Pagatavošana
Pārkaisiet vistas fileju ar nelielu daudzumu sāls un pipariem un cepiet nelielā daudzumā eļļas no abām pusēm 4-5 minūtes pannā ar vāku (cepšanas laiks atkarīgs no vistas filejas lieluma). Sagrieziet cukīni un pievienojiet sparģeļus. Sasmalciniet skābenes un dilles. Uzvāriet vistas buljonu un pāris minūtes vāriet tajā makaronus. Pievienojiet sasmalcinātu cukīni un zirņus (nav nepieciešams atlaidināt) un sparģeļus. Vāriet aptuveni 5 minūtes līdz makaroni ir mīksti, bet dārzeņi vēl nedaudz kraukšķīgi. Sagrieziet vistas fileju un pievienojiet zupai. Ja nepieciešams, pievienojiet zupai sāli un piparus pirms pasniegšanas. Pasniedziet zupu ar bagātīgu daudzumu skābeņu, dillēm un lokiem. NB! Skābenes pievienojiet tieši pirms pasniegšanas vai pasniegšanas laikā, lai tās nezaudētu savu skaisto zaļo toni.
Receptes un attēla autors: Britt Paju