Tortilja ar cāļa gaļu
Sastāvdaļas
Cāļa šķiņķi grieķu jogurta marinādē
vai jebkurš cits šašliks, vai krāsnī cepta vista, kas palikusi pāri no iepriekšējās dienas
Humuss
Zaļie salāti
Rīvēts mocarella siers
Pēc izvēles:
Nedaudz eļļas tortiljas cepšanai
Pagatavošana
Grilējiet cāļa šķiņķus grieķu jogurta marinādē, ievērojot instrukciju, kas atrodama uz iepakojuma.
Vizuāli sadaliet tortilju četrās daļās, sākot ar apakšējo daļu labajā pusē – pirmo ceturtdaļu,uzklājiet mērci, tad uzlieciet zaļos salātus, bet tiem pa virsu – cāļa gabaliņus un sieru.
Sagrieziet tortilju uz pusēm un lokiet, sākot ar to tortiljas ceturtdaļu, kurai uzklāta mērce. Ja vēlaties, varat tortilju ieziest ar nelielu daudzumu eļļas (ja cepat uz grila) un sildiet pāris minūtes no abām pusēm uz pannas vai grila.
- Tortiljas pildījumam varat izmantot arī pārpalikumus no cepeškrāsnī vai uz grila ceptas cāļa gaļas.
- Humusa vietā varat izmantot tomātu šķēlītes un gvakamoli vai vienkārši avakado šķēlītes, kas pārkaistītas ar sāli un nedaudz citrona sulas.
- Lokot tortilju, pārliecinieties, ka tortiljas apakšējā un augšējā daļā atrodas pildījums, kuru nepieciešams vairāk apcept (piemēram, siers un gaļa) un svaigākās sastāvdaļas (pimēram, salāti un mērce).
Recepte un attēls: Britt Paju