Vistas laksa
Sastāvdaļas
2 atdzesēta cāļa fileja
3 ķiploka daiviņas
1 ēd.k. sakapāts ingvers
3 ēd.k. saldskābā čili mērce
1 čili
1,5 tēj.k. malts koriandrs
100g zaļās pupiņas
100g zaļās pākšu pupiņas
750ml vistas buljons
400ml kokosriekstu piens
100g saldēti zaļie zirnīši
1 tēj.k. zivju mērce
100g olu nūdeles
1 laima sula
eļļa cepšanai
sāls
svaigs koriandrs pasniegšanai
Pagatavošana
Filejas sagriež plānās strēmelītēs, apbrūnina uz pannas un noliek malā. Katlā samaisa sakapātu ķiploku, ingveru, čili mērci un visu uzkarsē. Maisījumam pievieno sakapātas zaļās pupiņas un pākšu zirnīšus, un karsē 1-2 minūtes. Pievieno vistas buljonu un kokosriekstu pienu, kā arī saldētos zirnīšus un cepto vistas fileju. Karsē zupu līdz tā vārās un pievieno zivju mērci. Liek iekšā (iepriekš pagatavotās) olu nūdeles, visu samaisa un vēl nedaudz uzkarsē. Pievieno laima sulu un, ja nepieciešams, sāli pēc garšas. Pasniedz ar svaigu koriandru!