Vistas laksa

Sastāvdaļas

2 atdzesēta cāļa fileja

3 ķiploka daiviņas

1 ēd.k. sakapāts ingvers

3 ēd.k. saldskābā čili mērce

1 čili

1,5 tēj.k. malts koriandrs

100g zaļās pupiņas

100g zaļās pākšu pupiņas

750ml vistas buljons

400ml kokosriekstu piens

100g saldēti zaļie zirnīši

1 tēj.k. zivju mērce

100g olu nūdeles

1 laima sula

eļļa cepšanai

sāls

svaigs koriandrs pasniegšanai

Pagatavošana

Filejas sagriež plānās strēmelītēs, apbrūnina uz pannas un noliek malā. Katlā samaisa sakapātu ķiploku, ingveru, čili mērci un visu uzkarsē. Maisījumam pievieno sakapātas zaļās pupiņas un pākšu zirnīšus, un karsē 1-2 minūtes. Pievieno vistas buljonu un kokosriekstu pienu, kā arī saldētos zirnīšus un cepto vistas fileju. Karsē zupu līdz tā vārās un pievieno zivju mērci. Liek iekšā (iepriekš pagatavotās) olu nūdeles, visu samaisa un vēl nedaudz uzkarsē. Pievieno laima sulu un, ja nepieciešams, sāli pēc garšas. Pasniedz ar svaigu koriandru!