Vistas un lakšu zupa
Sastāvdaļas
4 kartupeļi
4 maza izmēra burkāni
6 redīsi
100 ml saldēti zirņi
100 ml lakšu pesto
Buljonam:
2 atdzesēti cāļa stilbi
1 selerijas kāts
1 mazs sīpols vai sīpolloki
1 lauru lapa
5 gab. melnie graudu pipari
Pagatavošana
Lai pagatavotu buljonu, pārlejiet broilera stilbus ar ūdeni tā, lai tie būtu pilnībā nosegti (~1,5 l). Vāriet tos līdz vārīšanās temperatūrai un noņemiet putas. Pievienojiet sagrieztu sīpolu, burkānu, seleriju un garšvielas – piparus un lauru lapu. Vāriet uz lēnas uguns aptuveni 45-60 minūtes. Noteciniet lieko šķidrumu un pievienojiet sāli. Atdaliet gaļu no broilera kauliem un atstājiet tos malā līdz zupa ir gatava. Ja vēlaties pagatavot zeltaini brūnus broilera stilbus, pārkaisiet tos ar sāli un pipariem un cepiet cepeškrāsns augšējā daļā 200°C temperatūrā aptuveni 20 minūtes. Vienlaikus pagatavojiet zupu, notecināto šķidrumu vārot līdz vārīšanās temperatūrai, tam pievienojot notīrītus un sasmalcinātus burkānus un kartupeļus un turpinot vārīt vēl 10 minūtes. Pievienojiet zirņus un sasmalcinātu redīsu un vāriet vēl pāris minūtes. Pievienojiet broilera gaļu un pusi no pesto. Ja vēlaties, atlikušo pesto variet pievienot cepeškrāsnī ceptajiem broilera stilbiem.
Receptes un attēla autors: Britt Paju