Nepieciešamais | |
---|---|
2 | Atdzesēta cāļa fileja |
1 | neliela ziedkāposta galva |
100 g | parmezāna siers |
1 ēd.k. | kaperi |
150 g | milti |
1 tējk. | citrona miziņa |
200 ml | grieķu jogurts |
1 ēd.k. | olīveļļa |
sauja pētersīļi | |
nedaudz | citrona sula |
sāls, pipari |
Uzkarsējiet krāsni līdz 200°C temperatūrai. Sagrieziet ziedkāpostu vertikālās, pāris centimetrus biezās šķēlēs un novietojiet cepampannā uz cepampapīra. Pārlejiet ar bagātīgu daudzumu eļļas, pārkaisiet ar sāli un pievienojiet kaperus. Cepiet aptuveni 15 minūtes, tad apgrieziet ziedkāposta šķēlītes uz otru pusi un cepiet vēl 10 minūtes vai līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas. Pārkaisiet ziedkāposta šķēlītes ar rīvētu parmezāna sieru un cepiet pāris minūtes vai līdz siers ir izkusis.
Sagrieziet cāļa fileju horizontāli uz pusēm, lai šķēlītes būtu plānākas. Pārkaisiet ar sāli un pipariem. Apviļājiet fileju miltos, iemērciet sakultā olā un tad rīvmaizē. Pannā uzkarsējiet eļļu un cepiet cāļa fileju no abām pusēm aptuveni 3-4 minūtes vai līdz tā kļuvusi zeltaini brūna.
Lai pagatavotu jogurta mērci, samaisiet grieķu jogurtu ar smalcinātiem pētersīļiem, pievienojiet nedaudz citrona sulas un olīveļļas, un pārkaisiet ar sāli un pipariem. Pasniedziet cāļa šniceles ar ziedkāposta šķēlītēm un grieķu jogurta mērci.