Ar grūbām, āboliem un ķirbi pildīta vista

Sastāvdaļas

1 atdzesēts cālis

1 smalki sagriezts sīpols

15g sviests

1 ķiploka daiviņa

svaiga salvija

80g iztīrīts un sagriezts ķirbis

1 smalki sagriezts ābols

1 tēj.k. kaltētas dzērvenes

2 tēj.k. sarkanvīna etiķis

100g nakti mērcētas grūpas

sāls un pipari

Pagatavošana

Pildījumam: uzkarsē 150ml ūdens un pievieno izmērcētās grūbas un vāra 10 minūtes. Pannā uzkarsē sviestu, apcep sīpolu, salviju, ķiploku, ābolu, ķirbi un begās pievieno uzvārītās grūbas. Visu labi samaisa, pievieno kaltētas dzērvenes, kā arī sāli un piparus. Beigās maisījumam pievieno sarkanvīna etiķi un ļauj tam atdzist.

Vistu ierīvē ar sāli un etiķi. Tad to pilda ar atdzisušo pildījumu un ar zobu bastāmajiem aiztaisa apakšu ciet.  Vistu liek uz cepešpannas un sasien kājas kopā. Cep krāsnī 180 °C pusotru stundu, ik pa laikam aplejot ar mērci. Pasniedz ar krāsnī ceptiem dārzeņiem