Broilera stilbiņi ar krāsnī ceptiem kāpostiem
Sastāvdaļas
2-4 atdzesēti cāļa stilbi
900 g skābēti kāposti
400ml dabīgs ābolu sidrs
1 sakapāts sīpols
30g sviests
100ml ābolu ievārījums
sāls un pipari
2 krustnagliņas
1 lauru lapa
saujiņa saldētas brūklenes
Pagatavošana
Uz pannas uzkarsē sviestu un cep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Gatavos sīpolus noliek malā. Uz pannas apbrūnina broileru stilbiņus no abām pusēm, pievieno sāli un piparus. Cepampanna ievieto skābētus kāpostus, ābolu ievārījumu, sidru, lauru lapu, krustnagliņas un apceptos sīpolus. Apklāj ar foliju un cep 180 grādu temperatūrā 1 stundu. Tad pievieno apbrūninātos broileru stilbiņus, atkal pārklāj ar foliju un cep vēl 30 minūtes. Foliju noņem un palielina temperatūru līdz 200 grādiem un cep 30 minūtes. Zeltaini brūnos broilera stilbiņus pasniedz kopā ar brūklenēm!