Broileru sirdis ar ķirbi un turku zirņiem
Sastāvdaļas
400g cāļu sirdis
1 sarkanais sīpols
2 ķiploka daiviņas
400g ķirbis
1 paprika
50g lapu kāposti
1 bundžiņa turku zirņi
2 ēd.k. sarkanvīna etiķis
1 tēj.k. kaltēts timiāns
1 lauru lapa
1 ēd.k. olīveļļa
sāls un pipari pēc garšas
Pasniegšanai:
zaļumi – mēs izmantojām svaigu timiānu
Pagatavošana
Sagriež broileru sirdis uz pusēm un, ja nepieciešams, iztīra tās. Sīpolu sagriež uz pusēm un sakapā ķiploku daiviņas. Ķirbi un sagriež 2 cm lielos kubiņos. Izņem sēklas un tad sakapā papriku. Lapu kāpostus saplēš mazākos gabaliņos. Pannā uzkarsē eļļu un pievieno sirdis, sīpolu un ķiploku. Tos cep uz mērenas uguns, kamēr viss kļust zeltains. Pievieno sāli un piparus, lauru lapu un sarkanvīna etiķi. Pāris minūtes maisot turpina karsēt. Pievieno ķirbi un papriku, un ļauj sautēties zem vāka 7-10 minūtes, kamēr ķirbis kļūst mīksts. Pievieno lapu kāpostus un turku zirņus, sajauc un maisot karsē vēl dažas minūtes, kamēr lapu kāposti ir mīksti un zirņi gatavi. Pievieno garšaugus un pasniedz kamēr vēl karsts!