Burito ar vistu
Sastāvdaļas
500g atdzesēti cāļa šķiņķi
4-6 pilngraudu tortillas
1 ķiploku daiviņas
1 laims
1 ēd.k. eļļa
1 sarkanais čili
1 tomāts
1 avokado
100g zaļās pupiņas
100g Mocarella siers
4 – 6 ēd.k. bezpiedevu jogurts
saujiņa svaigi pētersīļi
saujiņa svaigs koriandrs
sasmalcināti sīpolloki
sāls, pipari
Pagatavošana
*Ja vēlaties, varat noņemt ādu no broilera šķiņķiem. 2 minūtes vāriet zaļās pupiņas sālsūdenī, pēc tam, noskalojiet tās vēsā ūdenī un pievienojiet nedaudz eļļas. Sajauciet sasmalcinātu ķiploku, čili (izņemiet sēkliņas) un pētersīļus. Pievienojiet eļļu, laima sulu, sarīvētu laima miziņu, pārkaisiet ar sāli un pipariem. Apviļājiet šķiņķus iegūtajā masā un grilējiet tos 4-5 minūtes no katras puses. Viegli apgrilējiet arī pupiņas. Tortillas apziediet ar jogurtu, uzlieciet pupiņas, avokado gabaliņus, tomātu un mocarellas sieru, kā arī broilera šķiņķi, sasmalcinātu koreandru, sīpolu un atlikušo čili. Uz tortillām uzspiediet atlikušā laima sulu. Sarullējiet tortillas tā, lai viens no galiem ir aizvērts un nostiprināts. 1 minūti karsējiet uz grila no abām pusēm.