Cāļa fileja ar bekonu un krāsnī ceptiem dārzeņiem
Sastāvdaļas
6 atdzesēta cāļa fileja
12 šķēles Rakvere auksti kūpināts Amerikāņu bekons
500g kartupeļi
1 sarkanais sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 neliels ziedkāposts
12 ķiršu tomāti
1 tējk. medus
1 tējk. balzametiķis
4 ēd.k.olīveļļa
1 tējk. smalcinātas rozmarīna lapas
12 olīvas
2 ēd.k. kaperi
sāls, pipari
Pagatavošana
Aptuveni vienu stundu pirms cepšanas pārkaisiet vistas fileju ar sāli un pipariem un atstājiet to istabas temperatūrā. Sagrieziet kartupeļus uz pusēm vai sīkākos gabalos, vāriet 10 minūtes un tad nolejiet ūdeni, lai kartupeļi pēc cepšanas būtu kraukšķīgāki. Sadaliet ziedkāpostu nelielos gabalos, sagrieziet sīpolu smalkās šķēlēs un sagrieziet uz pusēm ķiploka daiviņas, tās nenomizojot. Ieberiet iepriekš minētās sastāvdaļas, arī kartupeļus, cepampannā vai uz cepampapīra. Samaisiet olīveļļu ar smalcinātām rozmarīna lapām, medu, balzametiķi. Pārkaisiet mērci ar nelielu daudzumu sāls un pipariem. Pievienojiet dārzeņiem pārīs ēdamkarotes pagatavotās mērces un samaisiet. Cepiet dārzeņus cepeškrāsnī 220 grādos 15 minūtes. Vienlaicīgi nosusiniet vistas fileju papīra dvielī un ietiniet katru vistas fileju 2 strēmelēs bekona. Ieziediet iegūtos vistas filejas-bekona rullīšus ar medus-balzametiķa mērci un cepiet kopā ar dārzeņiem. Vienlaikus vistas filejai, pievienojiet cepties arī tomātus. Cepiet vēl 20 minūtes. Kad ēdiens ir gatavs, pievienojiet olīvas un kaperus. Ja vēlaties, varat pārkaisīt ar sāli, pipariem un rozmarīna lapām.