Cāļa filejas un bekona ”sviestmaižburgeris”

4

Sastāvdaļas

4  atdzesēta cāļa fileja

4-8  auksti kūpināts bekons Amerikāņu gaumē

tomāti

4-8 salātlapas

2 ēd.k. olīveļļa

1 tēj.k. paprikas pulveris

0.5 tēj.k. kaltēts timiāns

Mērcei:

4 ēd.k. majonēze

mazliet citrona sula

nedaudz čili mērce

sāls un pipari

4 ciabattas pusītes

Pagatavošana

Atdzesētas cāļa filejas gabalus sagriež uz pusēm. Eļļu sajauc ar paprikas pulveri, timiānu, mazliet sāls un pipariem, ar šo masu apsmērē vistas filejas gabalus. Apcep bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs. Vistas fileju cep uz grila vai grila pannas no abām pusēm aptuveni 2 min. Uz ciabattas pusītēm uzsmērē nedaudz olīveļļas un uzsilda uz pannas. Majonēzi sajauc ar citronu sulu un čili mērci, un pēc tam uzklāj uz ciabattas maizītēm, kamēr tās ir siltas. Pēc tam uz maizītes uzliek salātlapu, vistas filejas gabaliņu un izdekorē ar tomātu un kraukšķīgo bekonu. Otru ciabattas pusīti uzliek virsū un izbauda, kamēr silta.