Cāļa filejas wok ar sēnēm un cukīni

Sastāvdaļas

400g  atdzesēta cāļa fileja

200g savvaļas sēnes

1 neliels cukīni

2 saldās paprikas

5 lapu kāpostu lapas

2 ķiploka daiviņas

1 sīpolloks

1 ēd.k. rīvēts ingvers

1 sarkanais čili pipars

3 ēd.k. sojas mērce

1 ēd.k. saulespuķu vai rapšu eļļa*

1 tējk. sezama sēklu eļļa

1 tējk. sezama sēklas

Pagatavošana

Sagrieziet papriku, cukīni un cāļa fileju nelielos gabaliņos. Smalki sagrieziet sīpolloku, ķiploku un čili piparu. Lapu kāpostu saplēsiet mazākos gabaliņos. Lielākus lapu kāposta kātiņus ēdienam nepievienojiet. Cepiet cāļa fileju eļļā uz pannas aptuveni 1-2 minūtes uz augstas uguns. Kad fileja ir apcepta, noņemiet to no pannas. Pievienojiet ingveru, ķiploku, čili, sīpolloku, sēnes, papriku, cukīni un ja nepieciešams, pievienojiet vēl nedaudz eļļas. Sildiet pannā uz augstas uguns, nepārtraukti maisot, aptuveni 4-5 minūtes, tad pievienojiet lapu kāpostu un cāļa fileju, sojas mērci un sezama eļļu. Kārtīgi visu samaisiet, pārkaisiet ar sezama sēklām un sagrieztu sīpolloku. Ja nepieciešams, pievienojiet sāli un piparus.

*) – izmantojiet eļļu ar augstu karstuma izturību, piemēram, saulespuķu, rapšu, vīnogu kauliņu vai zemesriekstu eļļu. Lai piedotu ēdienam vairāk garšas, pievienojiet sezama sēklu eļļu.

Recepte un attēls: Britt Paju