Cāļa gaļas pīrāgs ar sieru
Sastāvdaļas
400g atdzesēta cāļa fileja
400g iepriekš atkausēta kārtainā rauga mīkla
2 olas
100ml krējums
70g svaigi spināti
12 ķiršu tomāti
30g parmezāna siers
sāls, pipari
Pagatavošana
Noskalojiet spināta lapas ar verdošu ūdeni, minūti pagaidiet un tad nokāsiet un noskalojiet ar aukstu ūdeni. Izspiediet ūdeni no lapām un tās smalki sasmalciniet. Bļodā iesitiet olas, pievienojiet spinātus, krējumu, mazākos gabalos sagrieztu cāļa fileju un pārkaisiet ar sāli un pipariem. Ja nepieciešams, mīklu viegli izrullējiet līdz iegūstiet aptuveni 0.5 cm biezu taisnstūri. Novietojiet mīklu cepampannā uz cepampapīra un ar asu nazi iegrieziet aptuveni 2 cm platus gabaliņus, bet neiegrieziet mīklu līdz galam! Ieduriet ar dakšu gabaliņu vidū un cepiet cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 8 minūtes līdz mīkla nedaudz izpletusies. Izņemiet mīklu no cepeškrāsns un nedaudz iespiediet vidējo kārtu uz leju. Pa virsu lieciet pildījumu, ķiršu tomātu pusītes un pāris veselus tomātus un pārkaisiet ar parmezāna sieru. Cepiet vēl 25 minūtes līdz mīklas malas kļuvušas zeltaini brūnas un sastāvdaļas sacietējušas. Pīrāgs būs gards, ēdot to, gan aukstu, gan karstu.