Cāļa stilbiņi ar dzērvenēm un mandarīniem

Sastāvdaļas

4 atdzesēti cāļa stilbi

2 pastinaki

3 burkāni

3 mandarīni

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

sauja žāvētas dzērvenes

100ml ūdens vai vistas buljons

1 ēd.k. balzametiķis

1 rozmarīna zars

3 lauru lapas

1 tējk. kaltēts timiāns

nedaudz medus

sāls, pipari

Cepšanai:

eļļa

Pasniegšanai (pēc izvēles):

svaigas dzērvenes un lauru lapas vai rozmarīna zari

Pagatavošana

Pārkaisiet cāļas stilbiņus ar nelielu daudzumu sāls. Notīriet un sagrieziet smalkos gabalos burkānus un pastinaku. Sagrieziet sīpolu un ķiploku. Ievietojiet dārzeņus cepampannā, pievienojiet zaļumus, ūdeni vai buljonu un kaltētas dzērvenes. Nedaudz apcepiet cāļa stilbiņus nelielā daudzumā eļļas un pievienojiet dārzeņiem cepampannā. Sadaliet divus no trim mandarīniem daiviņās un pievienojiet cāļa stilbiņiem un dārzeņiem. Izspiediet sulu no trešā mandarīna un pārlejiet visam pāri. Cepiet cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 40 minūtes līdz cāļa stilbiņi kļuvuši zeltaini brūni un burkāni ir mīksti. Samaisiet medu ar balzametiķi un apsmidziniet cāļa stilbiņus. Turpiniet cept vēl 5 minūtes.Ja vēlaties, pasniedziet ēdienu pārkaisītu ar svaigām dzērvenēm un/vai pievienojiet lauru lapas vai rozmarīna zariņus. Papildus šim ēdienam, variet pasniegt arī rīsus.

 

Recepte un attēls: Britt Paju