Cepeškrāsnī cepta vista ar kariju

Sastāvdaļas

1 atdzesēts cālis

50ml kokosriekstu piens

1-2 tēj.k. sarkanā Thai karija pasta

1 ķiploka daiviņa

1 tēj.k. medus

2 ēd.k. zivju mērce

1 ēd.k. laima sula

3 ēd.k. kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana

Kokosriekstu pienu, karija pastu, sakapātu ķiploku, medu, 1 ēdamkaroti zivju mērces, laima sulu un kokosrieksta skaidiņas samaisa kopā. Vistas mugurkaulam iegriež no abām pusēm un izņem to. Tad iegriež gar krūšukaulu un uzmanīgi pārlauž vistu. Vistu liek cepešpannā un nedaudz iegriež biezākajos gabalos (filejā un kājās) un visu iesmērē ar sagatavoto garšvielu maisījumu. Neaizmirsti apsmērēt arī apakšu. Ielej 100 ml ūdens un 1 ēdamkaroti zivju mērces cepešpannā un cep vistu krāsnī 200 grādu temperatūrā apmēram 30 līdz 40 minūtes, ik pa laikam aplaistot vistu ar iztecējušo sulu. Pasniedz ar vārītiem rīsiem, aplaisti vistu ar cepeša sulu un apkaisi ar čili šķēlītēm un zaļumiem.