Cepeškrāsnī cepta vista ar papriku un kraukšķīgiem kartupeļiem
Sastāvdaļas
1 atdzesēts cālis
1 citrons
1 ēd.k. malta paprika*
1 ēd.k. oregano
1/2 tēj.k. malts čili
1,5kg kartupeļi
2 sīpoli
2 sarkanās paprikas
3 ķiploka daiviņas
olīveļļa
sāls un pipari
Pagatavošana
Izņem vistu no ledusskapja vismaz stundu pirms gatavošanas un nosusini ar dvieli. Samaisi malto papriku, čili un oregano ar 1-2 ēdamkarotēm eļļas un 1 ēdamkaroti sāls. Ierīvē vistu ar maisījumu gan no iekšpuses, gan ārpuses, un vistā ieliec uz pusēm pārgrieztu citronu.** Sasien kopā broilera kājas. Gatavo cepešpannā 200 grādos. Kamēr vista gatavojas, sagatavo kartupeļus – notīri, sagriez un vāri sālsūdenī 10 minūtes, pēc tam nokās. Saspied nenomizotas ķiploka daiviņas, sagriez daļās nomizotus sīpolus un sagriez iztīrītu papriku. Kad vista gatavojusies apmēram 30minūtes, laiks cepešpannā pievienot kartupeļus, ķiplokus, sīpolus un papriku. Apslaci ar olīveļļu un pārber ar sāli un pipariem. Gatavo vistu un dārzeņus vēl 40 minūtes, ik pa laikam visu apmaisot. * Ja ir iespēja, iekādājies kūpinātu paprikas pulveri, jo tas dot bagātīgāku, dūmakainu garšu. Parasti to var atrast specializētos garšvielu veikalos. Ja tas neizdodas, vari arī izmantot parasto malto papriku. ** Ja iespējams, vari vistu ierīvēt ar garšvielām un atstāt ievilkties uz nakti. Tā rezultāts būs vēl gardāks.