Cepeškrāsnī cepta vista auksti kūpinātā bekonā ar brūkleņu glazūru
Sastāvdaļas
1 atdzesēts cālis
1 iepakojums (aptuveni 10 šķēlītes) Rakvere bekons amerikāņu gaumē
2 sīpoli
6 mazi āboli
5 (+ ja vēlaties izmantot vēl 5 pasniegšanai) svaigi rozmarīna zariņi
sāls, pipari
Brūkleņu glazūra:
100ml būkleņu ievārījums
100ml ābolu vīns
2 ēd.k. Dižonas sinepes
sāls, pipari
mazs rozmarīna zariņš
Pagatavošana
Glazūras sastāvdaļas sajauc mazā katliņā un karsē aptuveni 10 minūtes, līdz mērce ir kļuvusi biezāka, tumšāka un visas garšas un sastāvdaļas ir sajaukušās. Pusi no mērces atstāj pasniegšanai un pusi izmanto glazēšanai. Aptuveni 1 stundu pirms cepšanas broileri izņem no ledusskapja, nosusina ar salveti un pārkaisa ar sāli un pipariem. Broilerī ieliek 1-2 ābolu pusītes un rozmarīnu zariņus, tad sasien kājas ar kulinārijas diegu. Broilera krūtiņas daļu pārklāj ar bekona šķēlītēm tā, lai tās nedaudz pārklātu viena otru, vajadzības gadījumā maliņas piestiprina ar zobu diegu. Broileri cep 200 grādu temperatūrā aptuveni 45 minūtes, līdz broileris kļūst mazliet brūns. Pazemina krāsns temperatūru līdz 180 grādiem un pievieno atlikušos ābolus un sīpolus, ko sagriezti kubiņos. Ja panna liekas sausa pievieno nedaudz ūdens. Broileri un bekonu ar pārklāj ar brūkleņu glazūru un cep vēl 30 minūtes, ik pa laikam pievienojot papildus glazūru. Ja arī vista pārāk ātri kļūst tumša, pārklājiet to ar foliju. Broilera stilbu daļā iedu ar nazi, ja ārā iztek caurspīdīgs šķidrums, tad gaļa ir gatava. Ļauj tai atpūsties 10 minūtes pirms griešanas un pasniegšanas. Papildus var pievienot vēl rozmarīnu. Pasniedz ar mērci un cepeškrāsni pagatavotiem dārzeņiem.