Cepti baklažāni ar cāļa filejas strēmelītēm

4 personām
Recepte: Britt Paju, attēls: Britt Paju

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums ar Tallegg ”1-2-3 un gatavs!” sērijas cāļa filejas strēmelēm ar saulē kaltētiem tomātiem
  • 2 baklažāni
  • 200 ml konservēti, sasmalcināti tomāti
  • 200 g mocarella siers
  • 2-3 ēd.k. parmezāna siers
  • mazliet olīveļļas un sāls
  • bazilika lapas (pēc izvēles)

Pagatavošana

Iestata cepeškrāsnij grila režīmu un uzkarsē to līdz 200 grādu temperatūrai. Sagriež baklažānus gareniski, aptuveni viena centimetra biezumā. Izmantojot nazi, veic vieglus dūrienus baklažāna mīkstajā daļā, pārkaisa ar sāli un pievieno mazliet olīveļļas. Novieto baklažāna šķēlītes uz cepampapīra un cep cepeškrāsns augšējā daļā aptuveni 15 minūtes vai līdz baklažāns ir kļuvis brūngans un mīksts. Kamēr baklažāni atrodas cepeškrāsnī, apcepiet cāļa filejas strēmeles. Kad baklažāni ir gatavi, uzklājiet virs tiem mazliet konservētu tomātu, tad lieciet virsū cāļa filejas strēmeles un pārkaisiet ar mocarella un parmezāna sieru. Cepiet vēl 5-8 minūtes vai līdz siers ir izkusis. Ja vēlaties, pārkaisiet ar svaigām bazilika lapām un izbaudiet!