Krāsnī ceptas cāļu kājas ar ķirbi un sēnēm

2

Sastāvdaļas

2 atdzesētas cāļu kājas

400g ķirbis

100g sēnes

70g lapu kāposts

Marinādei:

2 ķiploka daiviņas

2cm liela ingvera šķēlīte

1/4 tējk. čili pārslas

1 ēd.k. miso pasta (pēc izvēles)

3 ēd.k. sojas mērce

1 ēd.k. medus

1 ēd.k. rīsu etiķis

1 ēd.k. eļļa

1 tējk. sāls

nedaudz melnie pipari

Pasniegšanai:

sezama sēklas

vārīti rīsi

Pagatavošana

Ēdiens ar jūtamu Āzijas ietekmi, kuru varat pagatavot, izmanojot brīvajā dabā augušās un lasītās sēnes, šampinjonus vai svaigas šitake sēnes. Miso pasta pastiprina ēdiena garšu, taču tās lietošana nav obligāta.

Ķiploku spiedē saspiediet ķiploku daiviņas, sarīvējiet ingveru un abas sastāvdaļas samaisiet kopā ar marinādei paredzētajām sastāvdaļām. Veiciet vieglus iegriezumus cāļu kāju daļā, kas noklāta ar ādu, lai tās labāk iemarinētos un kārtīgi iziediet tās ar marinādi. Atstājiet tās marinēties vismaz uz pusstundu,  bet vēl labāk – uz pāris stundām. Novietojiet iemarinētās cāļu kājas uz cepeškrāsns pannas un cepiet 20 minūtes 180 grādu temperatūrā. Iztīriet ķirbi, noņemiet tam miziņu, sagrieziet to pāris centimetrus biezās šķēlītēs un pievienojiet tās veselām vai smalkākos gabalos sagrieztām sēnēm. Viegli samaisiet ķirbi un sēnes ar pannā esošajām sastāvdaļām un cepiet vēl 15 minūtes. Nogrieziet lapu kāpostiem kātiņus un saplēsiet kāposta lapas nelielos gabaliņos. Aplejiet kāpostu lapas ar karstu ūdeni un atstājiet tās malā pāris minūtes, lai tās kļūtu mīkstākas. Caur sietu nolejiet kāpostu lapām ūdeni un nekavējoties noskalojiet tās ar aukstu ūdeni. Samaisiet lapu kāpostus ar pannā esošajām gardajām  sastāvdaļām un cepiet vēl 10 minūtes. Pārkaisiet ar sezama sēklām un pasniedziet ar rīsiem vai vienkārši tāpat.

Recepte un attēls: Britt Paju