Krāsnī cepts cālis ar ķirbi un karstvīna-dzērveņu mērci

4-6 personām
Recepte: Britt Paju, attēls: Britt Paju

Sastāvdaļas

1 Tallegg cālis cepšanai Klasiskais

600 g attīrīts ķirbis

1/2 sarkanais sīpols

1 ēd.k. smalcināts rozmarīns

sāls, pipari, olīveļļa

Karstvīna-dzērveņu mērcei:

100 g saldētas dzērvenes

1 ed.k. žāvētas dzērvenes

1/2 sarkanais sīpols

2-3 ēd.k. cukurs

100 ml bezalkoholiskais karstvīns

100 ml ūdens

Pasniegšanai:

~ 50 g Fetas siers

2 ēd.k. žāvētas dzērvenes

neliela sauja valriekstu

rozmarīna lapas

Pagatavošana

Pagatavojiet cāli, ievērojot instrukciju, kas norādīta uz produkta iepakojuma.

Lai pagatavotu mērci, ievietojiet katlā visas mērces sastāvdaļas un vāriet uz vidējas uguns aptuveni 5 minūtes, nepārtraukti maisot, līdz mērce ir sabiezējusi.

Sagrieziet ķirbi pāris centimetrus lielos gabalos, bet sīpolu – četrās šķēlītēs. Novietojiet tos uz cepampapīra un apviļājiet sāls, piparu, rozmarīna un olīveļļas maisījumā. Cepiet 180 grādu temperatūrā aptuveni 25 minūtes*, tad palieliniet temperatūru līdz 220 grādiem un cepiet vēl desmit minūtes, līdz ķirbis kļuvis mīksts.

Novietojiet izcepto ķirbi un sīpolu šķēlītes uz šķīvja, pārlejiet ar nelielu daudzumu mērces un pārkaisiet ar Fetas sieru, žāvētām dzērvenēm un rozmarīnu. Pasniedziet ar krāsnī cepto cāli. Atlikušo mērci var izmantot kā piedevu.

* Ķirbi varat gatavot kopā ar cāli, ievietojot to cepeškrāsnī 30 minūtes pirms cālis ir gatavs un palielināt temperatūru, kad esat to izņēmuši no krāsns, taču mērci var gatavot arī pirms tam, jo tai nav jābūt siltai.