Krāsnī cepts cālis ar ķirbi un karstvīna-dzērveņu mērci
Sastāvdaļas
1 Tallegg cālis cepšanai Klasiskais
600 g attīrīts ķirbis
1/2 sarkanais sīpols
1 ēd.k. smalcināts rozmarīns
sāls, pipari, olīveļļa
Karstvīna-dzērveņu mērcei:
100 g saldētas dzērvenes
1 ed.k. žāvētas dzērvenes
1/2 sarkanais sīpols
2-3 ēd.k. cukurs
100 ml bezalkoholiskais karstvīns
100 ml ūdens
Pasniegšanai:
~ 50 g Fetas siers
2 ēd.k. žāvētas dzērvenes
neliela sauja valriekstu
rozmarīna lapas
Pagatavošana
Pagatavojiet cāli, ievērojot instrukciju, kas norādīta uz produkta iepakojuma.
Lai pagatavotu mērci, ievietojiet katlā visas mērces sastāvdaļas un vāriet uz vidējas uguns aptuveni 5 minūtes, nepārtraukti maisot, līdz mērce ir sabiezējusi.
Sagrieziet ķirbi pāris centimetrus lielos gabalos, bet sīpolu – četrās šķēlītēs. Novietojiet tos uz cepampapīra un apviļājiet sāls, piparu, rozmarīna un olīveļļas maisījumā. Cepiet 180 grādu temperatūrā aptuveni 25 minūtes*, tad palieliniet temperatūru līdz 220 grādiem un cepiet vēl desmit minūtes, līdz ķirbis kļuvis mīksts.
Novietojiet izcepto ķirbi un sīpolu šķēlītes uz šķīvja, pārlejiet ar nelielu daudzumu mērces un pārkaisiet ar Fetas sieru, žāvētām dzērvenēm un rozmarīnu. Pasniedziet ar krāsnī cepto cāli. Atlikušo mērci var izmantot kā piedevu.
* Ķirbi varat gatavot kopā ar cāli, ievietojot to cepeškrāsnī 30 minūtes pirms cālis ir gatavs un palielināt temperatūru, kad esat to izņēmuši no krāsns, taču mērci var gatavot arī pirms tam, jo tai nav jābūt siltai.