“Lipīgā” vista ar medu
Sastāvdaļas
600g atdzesēta cāļa fileja
2 olas
200g rīvmaize
100ml medus
100ml sojas mērce
4 ķiploku daiviņas
2 ēd.k. Hoisin mērce
1 ingvera gabaliņš
Pasniegšanai:
sīpolloki
sezama sēklas
makaroni
Pagatavošana
Vistas fileju sagriež, sakuļ olas un sagatavo rīvmaizi. Sagrieztos filejas gabaliņus iemērc olā un panē rīvmaizē. Cep 200 grādu temperatūrā 20 minūtes vai līdz brīdim, kad gaļa ir gatava. Lipīgai mērcei pannā ielej sojas mērci, medu un Hoisin mērci, pievieno sakapātu ķiploku un ingveru. Nogaida, līdz mērce sāk vārīties, tad samazina temperatūru un pievieno gaļas gabaliņus. Visu sajauc. Kā piedevu iesakām izmantot makaronus, kas ir ļoti piemēroti šim ēdienam. Makaroniem pievieno gaļu ar mērci un pasniedz ar sīpollokiem un sezama sēklām.