“Lipīgā” vista ar medu

Sastāvdaļas

600g atdzesēta cāļa fileja

2 olas

200g rīvmaize

100ml medus

100ml sojas mērce

4 ķiploku daiviņas

2 ēd.k. Hoisin mērce

1 ingvera gabaliņš

Pasniegšanai:

sīpolloki

sezama sēklas

makaroni

Pagatavošana

Vistas fileju sagriež, sakuļ olas un sagatavo rīvmaizi. Sagrieztos filejas gabaliņus iemērc olā un panē rīvmaizē. Cep 200 grādu temperatūrā 20 minūtes vai līdz brīdim, kad gaļa ir gatava. Lipīgai mērcei pannā ielej sojas mērci, medu un Hoisin mērci, pievieno sakapātu ķiploku un ingveru. Nogaida, līdz mērce sāk vārīties, tad samazina temperatūru un pievieno gaļas gabaliņus. Visu sajauc. Kā piedevu iesakām izmantot makaronus, kas ir ļoti piemēroti šim ēdienam. Makaroniem pievieno gaļu ar mērci un pasniedz ar sīpollokiem un sezama sēklām.