Olu nūdeles ar vistas gaļu, dārzeņiem un zemesriekstiem
Sastāvdaļas
250g atdzesēti cāļa šķiņķi
150g Āzijas olu nūdeles
1 ēd.k. sasmalcināts ingvers
100g brokoļi
100g brūnie šampinjoni
1 burkāns
1 ķiploka daiviņa
Saujiņa zemesrieksti
Sasmalcināti lociņi
Diedzētas Mung pupiņas
Mērce:
1 ēd.k. zemesriekstu sviests
3 ēd.k. sojas mērce
0,5 – 1 ēd.k. Āzijas čili mērce
Nedaudz laima sula
Pagatavošana
Pagatavo nūdeles. Sajauc visas mērces sastāvdaļas. Apgrauzdē zemesriekstus uz sausas un karstas pannas, tad sasmalcina. Broilera šķiņķīšus sagriež apmēram 3 cm lielos gabaliņos, tiem pievieno sāli, piparus un apbrūnina, cepot eļļā uz karstas pannas. Noņem gaļu no pannas. Pannā ieliek sasmalcināto ingveru un ķiploku, pēc minūtes pievieno brokoļa gabaliņus, šampinjonus un sarīvētu burkānu. Karsē dažas minūtes, paralēli maisot, tad pievieno gaļu, nūdeles un mērci. Silda vēl 5 minūtes. Ēdienu pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem, grauzdētiem zemesriekstiem un diedzētām Mung pupiņām.