Olu nūdeles ar vistas gaļu, dārzeņiem un zemesriekstiem

Sastāvdaļas

250g atdzesēti cāļa šķiņķi

150g Āzijas olu nūdeles

1 ēd.k. sasmalcināts ingvers

100g brokoļi

100g brūnie šampinjoni

1 burkāns

1 ķiploka daiviņa

Saujiņa zemesrieksti

Sasmalcināti lociņi

Diedzētas Mung pupiņas

Mērce:

1 ēd.k. zemesriekstu sviests

3 ēd.k. sojas mērce

0,5 – 1 ēd.k. Āzijas čili mērce

Nedaudz laima sula

Pagatavošana

Pagatavo nūdeles. Sajauc visas mērces sastāvdaļas. Apgrauzdē zemesriekstus uz sausas un karstas pannas, tad sasmalcina. Broilera šķiņķīšus sagriež apmēram 3 cm lielos gabaliņos, tiem pievieno sāli, piparus un apbrūnina, cepot eļļā uz karstas pannas. Noņem gaļu no pannas. Pannā ieliek sasmalcināto ingveru un ķiploku, pēc minūtes pievieno brokoļa gabaliņus, šampinjonus un sarīvētu burkānu. Karsē dažas minūtes, paralēli maisot, tad pievieno gaļu, nūdeles un mērci. Silda vēl 5 minūtes. Ēdienu pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem, grauzdētiem zemesriekstiem un diedzētām Mung pupiņām.