Poke bļoda ar aso vistas gaļu
Sastāvdaļas
2 gab. atdzesēta cāļa fileja
1 avokado
1/2 mango
3 redīsi
1 mazs vai 1/2 liela izmēra gurķis
100g saldēti zirņi
150g suši rīsi
1 tējk. sezama sēklas
Marinādei:
1 ēd.k. sojas mērce
1 tējk. sezama eļļa
1 ēd.k. srirača mērce
1 tējk. rīvēts ingvers
1 ķiploka daiva
1 ēd.k. eļļa
1/2 tējk. medus vai agaves sīrups
Sāls-pipari
Eļļa cepšanai
Pasniegšanai:
Koriandra lapas
Laima šķēlītes
Pagatavošana
Pirms cepšanas aptuveni 30 minūtes paturiet vistas fileju istabas temperatūrā, nosusiniet to ar papīra dvieli un pārkaisiet ar nelielu daudzumu sāls. Noskalojiet rīsus un ieberiet tos katlā ar 200ml karsta ūdens un pievienojiet nedaudz sāls. Vāriet rīsus katlā ar vāku uz lēnas uguns aptuveni 6 – 7 minūtes līdz ūdens ir gandrīz iztvaikojis. Samaziniet uguns liesmu un ļaujiet rīsiem nedaudz pastāvēt katlā ar vāku aptuveni 10 minūtes. Samaisiet rīsus ar dakšu un kādu brīdi atstājiet tos siltumā katlā ar vāku. Pagatavojiet marinādi: sarīvējiet ķiploku un ingveru un samaisiet ar pārējām sastāvdaļām. Nedaudz sakarsējiet pannu, pievienojiet eļļu un vistas fileju ar gludo pusi uz leju. Uzlieciet pannai vāku un samaziniet uguns liesmu līdz vidējai liesmai. Cepiet vistu aptuveni 5 minūtes un tad apgrieziet to uz otru pusi un cepiet to aptuveni 5 minūtes. Pievienojiet apceptajai vistai marinādi no abām pusēm un atstājiet to marinēties pannā ar vāku aptuveni 5 minūtes. Izņemiet vistas fileju no pannas un sildiet tajā pašā pannā rīsus. Ja vēlaties, varat tiem pievienot atlikušo marinādi. Salieciet rīsus bļodās un pievienojiet vistas gabaliņus, redīsus un sasmalcinātu mango, gurķi un avokado. Pārlejiet zirņus ar karstu ūdeni un pāris minūtes atstājiet tos malā pirms pievienojiet tos bļodām. Pārkaisiet poke bļodas ar sezama sēklām un pasniedziet ar laima sķēlītēm un koriandra lapām.
* Suši rīsu vietā Jūs varat izmantot arī kvinoju, pilngraudu rīsus vai garengraudu rīsus.
Recepte un attēls: Britt Paju