Poke bļoda ar vistas gaļu, griķiem un sēnēm

2-3

Sastāvdaļas

300g atdzesēti cāļa šķiņķi

150g  griķi

4 – 5 brūnie šampinjoni vai austersēnes

1 burkāns

70g sarkanais kāposts

1 sīpolloks

2 – 3 ēd.k. sasmalcināti Indijas rieksti

Marinādei:

3 ēd.k. Teriyaki mērce

1/2 ķiploka daiviņa

1/2 tējk. rīvēts ingvers

Pagatavošana

Pagatavojiet marinādi, sarīvējot ķiploku un ingveru un sajaucot tos kopā ar teriyaki mērci. Pievienojiet marinādi vistas šķiņķiem un ļaujiet tiem marinēties, kamēr gatavojiet pārējās sastāvdaļas. Noskalojiet griķus un ievietojiet tos mazākā katlā. Pievienojiet griķiem 300ml karsta ūdens un nedaudz sāls. Vāriet uz lēnas uguns katlā ar vāku aptuveni 10 minūtes. Noņemiet katlu no uguns un nolieciet to malā uz aptuveni 10 minūtēm. Maisiet griķus ar dakšu līdz tie kļūst gaisīgi. Sarīvējiet burkānus un sagrieziet kāpostu pēc iespējas smalkākos gabalos. Sasmalciniet sīpolloku un, ja vēlaties, nedaudz apcepiet Indijas riekstus uz karstas pannas. Ielejiet pannā nedaudz eļļas un cepiet vistas šķiņķus no abām pusēm uz lēnas uguns aptuveni 4 – 5 minūtes līdz gaļa kļūst zeltaini brūna. Izņemiet vistas šķiņķus no pannas un ļaujiet tiem nedaudz atpūsties. Uz tās pašas pannas, pāris minūtes sautējiet sasmalcinātas sēnes. Sagrieziet vistas šķiņķus smalkākos gabalos. Sadaliet griķus vairākās bļodās un pievienojiet vistas gaļu un dārzeņus. Aplejiet sagatavotās poke bļodas ar šķidrumu, kas palicis pannā pēc cepšanas un pārkaisiet ar sasmalcinātiem sīpollokiem un Indijas riekstiem. Ja vēlaties, variet pasniegt poke bļodas ar nelielu daudzumu sojas mērces.

 

Recepte un attēls: Britt Paju