Viegli pagatavojama vista ar sviestu indiešu gaumē
Sastāvdaļas
500g atdzesēta cāļa fileja
1 sīpols
4 daiviņas ķiploks
1 čili pipars
1 ēd.k. smalki sagriezts ingvers
2 tējk. garam masala garšvielas
4 pākstis kardamons
1 tējk. koriandra sēklas
1 tējk. ķimenes
1 tējk. kurkuma
1 tējk. malti melnie pipari
1 standziņa kanēlis
400g konservēti tomāti
200ml jogurts bez piedevām
1 – 1/2 laims
30g sviests
sāls
pipari
sasmalcināts, svaigs koriandrs
Pagatavošana
Viegli sasmalciniet koriandra sēklas un kardomonu piestā. Pievienojiet smalki sagrieztu sīpolu, ķiploku, garšvielas (izņemot kanēļa standziņu), čili piparu bez sēklām, nelielu sauju koriandra lapu un vienu tējkaroti sāls. Pievienojiet jogurtu un samaisiet. Sagrieziet cāļa fileju aptuveni 4 cm lielos gabaliņos, iemaisiet jogurta marinādi un atstājiet to marinēties 30 minūtes vai uz nakti. Pannā izkausējiet sviestu un apcepiet tajā cāļa filejas gabaliņus. Pievienojiet kanēļa standziņu, konservētus tomātus, atlikušo marinādi un vāriet uz lēnas uguns aptuveni 30 minūtes. Ja nepieciešams, pievienojiet nedaudz ūdens. Kad ēdiens ir pagatavots, pievienojiet tam nedaudz laima sulas. Pasniedziet ar pāris karotēm jogurta, sasmalcinātu čili un koriandra sēklām. Laba piedeva ēdienam būs rīsi.
Receptes un attēla autors: Britt Paju