Vista ar jamsu un melnajām pupiņām

Sastāvdaļas

350g atdzesēti cāļa šķiņķi

300g jamss

200g konservētas melnās pupiņas (vai sarkanās)

1 ķiploka daiviņa

1 laims

1/2 ēd.k. sasmalcinātas ķimenes

1 ēd.k. eļļa

50g  spināti

1/2 avokado

1 ēd.k. grieķu jogurts

1 sarkanais čili

saujiņa koriandrs

sāls un pipari

Pagatavošana

Gaļu sagriež un sajauc ar ķiploku, eļļu un sasmalcinātām ķimeņu sēklām. No čilī izņem sēklas, to sakapā un pēc tam pievieno gaļai. Sarīvē ½ laima miziņas un no tās pažsas puses izspiež sulu. Gan sulu, gan sarīvēto miziņu pievieno gaļai. Pievieno sāli un piparus. Visu samaisa un atstāj uz 15 minūtēm atpūsties. Jamsu nomizo un sagriež 2 cm lielos kubiņos. Tad tos uzliek uz pannas un pievieno vistu ar marinādi. Visu samaisa un cep 200 °C temperatūrā 25 minūtes. 10 minūtes pirms cepšanas beigām, pievieno pupiņas. Pannu noliek augstāk cepeškrāsnī, lai ēdiens apbrūninātos. Pa to laiku pagatavo avokado mērci. Avokado ar dakšiņu samīca un samaisa ar jogurtu. Garšai pievieno sāli, piparus un laima sulu. Uz šķivjiem uzliek spinātus, krāsnī pagatavoto ēdienu un avokado mērci. Pievieno atlikušo čili, uzspiež nedaudz laima sulu un visu pārkaisa ar koriandra lapām. Ja nepieciešams, pirms pasniegšanas pievieno vēl sāli un piparus.