Vistas cacciatore jeb vistas sautējums ar tomātiem un sēnēm

Sastāvdaļas

4 atdzesēti cāļa stilbi

1 sīpols

1 selerijas kāts

100g sēnes

3 ķiploka daivas

1 paprika

~500g tomāti

100ml sausais vīns

100ml ūdens vai vistas buljons

1 ēd.k. koncentrēta tomātu pasta

1 tējk. kaltēts timiāns

1 ēd.k. svaigi, sasmalcināti pētersīļi

sāls, pipari, nedaudz sviests cepšanai

Pagatavošana

Nosusiniet vistas stilbus ar papīra dvieli un pārkaisiet ar nelielu daudzumu sāls. Ja Jūs sautēšanai izmantojat čuguna katlu, gatavojiet vistu un dārzeņus šajā katlā. Ja Jūs izmantojat keramikas traukus, izmantojiet klasisko pannu vistas un dārzeņu cepšanai pirms ievietošanas cepeškrāsnī. Cepiet vistu nelielā daudzumā sviesta uzkarsētā pannā aptuveni 5 minūtes no abām pusēm. Pievienojiet tomātu pastu, timiānu, sasmalcinātas sēnes un papriku. Pievienojiet vīnu un atstājiet to pāris minūtes tvaicēties. Pievienojiet sagrieztus tomātus un visu samaisiet. Pievienojiet ūdeni vai vistas buljonu, garšvielas ar sāli un pipariem, novietojiet vistu atpakaļ katlā un vāriet. Noslēdziet katlu ar vāku un cepiet cepeškrāsnī 180°C temperatūrā aptuveni 45 minūtes. Noņemiet vāku un cepiet vēl 15 minūtes, lai iegūtu brūnu virskārtu. Pārkaisiet ar sasmalcinātiem pētersīļiem un pasniedziet, piemēram, ar vārītiem makaroniem.

 

Receptes un attēla autors: Britt Paju