Vistas-cukīni carbonara
Sastāvdaļas
1 atdzesēta cāļa fileja
180g spageti vai tagliatelle pasta
2 šķēles auksti kūpināts bekons
1/2 cukīni
1 ķiploka daiviņa
2 olas
80g Parmezāna siers
0,25 tējk. kaltēts timiāns vai 1 tējk. svaigas timiāna lapas
sāls, pipari
Pagatavošana
Sasmalciniet ķiploku, sarīvējiet Parmezāna sieru un sagrieziet vistas fileju un bekonu. Izmantojot dārzeņu mizotāju, veidojiet garas cukīni strēmelītes. Saputojiet olas un pievienojiet tām 3/4 no sarīvētā Parmezāna siera, pievienojiet bagātīgu daudzumu melno piparu un timiāna lapas. Vāriet pastu, vadoties pēc instrukcijām, kas norādītas uz produkta iepakojuma. Pirms šķidruma noliešanas, saglabājiet mērcei aptuveni 200ml no ūdens, kurā tika vārīta pasta. Cepiet bekonu uz pannas un pievienojiet ķiploku un vistas filejas gabaliņus. Cepot maisiet aptuveni 5 minūtes līdz vistas gabaliņi ir kļuvuši zeltaini brūni. Pievienojiet cukīni un cepiet maisot vēl pāris minūtes. Darbojaties ātri – ievietojiet nosusināto pastu pannā, pievienojiet ūdeni, kurā tika vārīta pasta un olu masu un nekavējoties noņemiet pannu no plīts. Maisiet ātri un uzmanīgi līdz izveidojusies vienmērīga masa no ūdens, olas un parmezāna siera. Pasniedziet uz šķīvja ar atlikušo rīvēto sieru.
Recepte un attēls: Britt Paju