Vistas fileja ar spinātu un ricotas pildījumu
Sastāvdaļas
4 atdzesēta cāļa fileja
200g rikotas siers
50g parmezāna siers
50g spināti
100g saulē kaltēti tomāti
3 ķiploka daiviņas
sauja bazilika lapas
2 ēd.k. olīveļļa
400g zirņi
sāls un pipari
Pagatavošana
Vistas filejai pievieno sāli, piparus un apbrūnina uz pannas. Kad tas izdarīts, vistas filejai ļauj atpūsties citā traukā, bet pannā apcep 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas un spinātus. Sajauc rikotu, sarīvētu parzmezāna sieru, sasmalcinātus saulē kaltētus tomātus un bazilika lapiņas, pievieno sāli pēc garšas. Vistas filejas gabalos gareniski iegriež un izveido “kabatiņas”. Sagatavoto masu pilda kabatiņās un cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 12-15 minūtes. Tikmēr uz pannas apcep sasmalcinātu ķiploka daiviņu un zirņus (ja izmanto saldētus zirņus, tad pirms cepšanas tie jāatkausē) un, ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens. Tos gatavo 3-4 minūtes, pēc tam pievieno sasmalcinātu baziliku, sāli un piparus. Zirņus pasniedz kopā ar pildīto vistas fileju.