Vistas gaļa vīna mērcē
Sastāvdaļas
4 atdzesēti cāļa šķiņķi
3 atdzesēti cāļa stilbiņi
50g bekons
200g sēnes (šampinjoni, gailenes vai bekas)
1 sīpols
4 ķiploka daiviņas
350 ml sauss sarkanvīns (piemēram, Pinot Noir)
200ml vistas buljons
1 lauru lapa
20g sviests
timiāna zariņš
sauja svaigu pētersīļu
sāls, pipari
Pagatavošana
Pārlej kaltētās sēnes ar karstu ūdeni, lai tās kļūtu mīkstas. Sagriez bekonu un apcep katlā. Pievieno sagrieztu sīpolu, sakapātas ķiploku daiviņas, sagrieztus šampinjonus, broileru stilbiņus un šķiņķīšus un cep 10 minūtes. Nolej liekos taukus, pievienu sāli un piparus, timiāna zariņu un lauru lapu, pielej vīnu un buljonu. Uzliec vāciņu un atstāj vārīties 25 minūtes, līdz vista ir mīksta. Pārliec vistas gabalus citā bļodā un pārklāj ar foliju. Katlā pievieno kaltētās sēnes ar nelielu daudzumu šķidrumu un karsē līdz mērce sabiezē. Pievieno sviestu, nedaudz pakarsē, tad samazini karstumu un pievieno vistu. Uzsildi un pasniedz ar sakapātiem pētersīļiem un izbaudi kopā ar, piemēram, krāsnī ceptiem dārzeņiem.