Vistas gaļa vīna mērcē

Sastāvdaļas

4 atdzesēti cāļa šķiņķi

3 atdzesēti cāļa stilbiņi

50g bekons

200g sēnes (šampinjoni, gailenes vai bekas)

1 sīpols

4 ķiploka daiviņas

350 ml sauss sarkanvīns (piemēram, Pinot Noir)

200ml vistas buljons

1 lauru lapa

20g sviests

timiāna zariņš

sauja svaigu pētersīļu

sāls, pipari

Pagatavošana

Pārlej kaltētās sēnes ar karstu ūdeni, lai tās kļūtu mīkstas. Sagriez bekonu un apcep katlā. Pievieno sagrieztu sīpolu, sakapātas ķiploku daiviņas, sagrieztus šampinjonus, broileru stilbiņus un šķiņķīšus un cep 10 minūtes. Nolej liekos taukus, pievienu sāli un piparus, timiāna zariņu un lauru lapu, pielej vīnu un buljonu. Uzliec vāciņu un atstāj vārīties 25 minūtes, līdz vista ir mīksta. Pārliec vistas gabalus citā bļodā un pārklāj ar foliju. Katlā pievieno kaltētās sēnes ar nelielu daudzumu šķidrumu un karsē līdz mērce sabiezē. Pievieno sviestu, nedaudz pakarsē, tad samazini karstumu un pievieno vistu. Uzsildi un pasniedz ar sakapātiem pētersīļiem un izbaudi kopā ar, piemēram, krāsnī ceptiem dārzeņiem.