Vistas podiņš austrumu gaumē

Sastāvdaļas

6  atdzesēti cāļa šķiņķi

1 ēd.k. olīveļļa

1 sarkanais čili

2 ķiploka daiviņas

1 ēd.k. smalki sagriezts ingvers

1 tēj.k. maltas koriandra sēklas

1 tēj.k. maltas ķimenes

1 kaneļa standziņa vai  1/2 tēj.k. malts kanēlis

100ml vistas buljons

1kg ķirbis

100g žāvētas dzērvenes

1/2 citrons

30g feta siers

sakapāti pētersīļi, granātābolu sēklas

sāls, pipari

Pagatavošana

Broilera šķiņkiem pievieno sāli, piparus un apbrūnina uz pannas olīveļļā. Tad tos pārliek lielākā pannā vai māla podiņā. Sakapā sīpolu, ķiploku, ingveru un čili (bez sēklām) visu samaisa un karsē, līdz tie ir gandrīz mīksti, pievieno garšvielas un turpina karsēt vēl pāris minūtes. Brolera šķiņķus pārklāj ar šo masu, viegli samisa un pievieno buljonu. Cep 180 grādu temperatūrā 30 minūtes. Pēc tam pievieno nomizotu un sagrieztu ķirbi, 1/2 citronu un dzērvenes. Pannai vai podiņam uzliek vāku un cep vēl 30 minūtez, līdz ķirbis ir mīksts. Daļu ķirbja saspiež ar dakšu, lai buljons kļutu biezāks. No citrona izspiež sulu, pievieno sāli un piparus un visu kopā labi samaisa. Beigās visu pārkaisa ar fetas sieru, granātābola sēklām un sakapātiem pētersīļiem. Pasniedz kopā ar bulguru vai kuskusu.