Vistas un ziedkāpostu karijs
Sastāvdaļas
500g atdzesēti cāļa stilbi
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
1 cm garš ingvera gabaliņš
1 sarkanais čili
300g ziedkāposti
1 tēj.k. kurkuma
1 tēj.k. malts koriandrs
2 ēd.k. zivju mērce
1 tēj.k. nerafinēts cukurs
400ml kokosriekstu piens
1 tēj.k. kokosriekstu eļļa
saujiņa spinātu lapas
Pasniegšanai:
vārīti rīsi vai kvinoja un svaigas bazilika lapas
Pagatavošana
Sakapā sīpolu, ingveru un ķiploku. No čili izņem sēklas un tad sakapā. Sagriez stilbiņus kumosa izmēra gabaliņos un cep eļļā ar sīpoliem, ķiploku, čill un ingveru 5 minūtes, kamēr tie kļūst zeltaini. Pievieno kokosriekstu pienu, zivju mērci, cukuru un gabaliņos sadalītu ziedkāpostu un ļauj sautēties pannā 10 minūtes, līdz ziedkāposts ir mīksts. Pievieno spinātus un samaisa. Pasniedz ar rīsiem vai kvinoju un svaigām bazilika lapām.